Font de la Teula


Ribes de Freser (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2974,2.1675Clica per veure la ubicació.
Alçada:898 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2019


Es troba als afores del nucli urbà, al sud de la població i a escassos 50 metres en línia recta de la depuradora de Ribes.


Ens hi podem atansar sortint de Ribes de Freser per la carretera que puja a Bruguera. Al cap d'uns 150 metres després de passar el pas a nivell del cremallera de Núria trenquem a la dreta per un camí descendent de terra que porta direcció sud. Uns 375 metres més avall, poc abans d'arribar a la depuradora de Ribes, just en el punt on el camí creua el torrent de Ca La Xeca per un petit pont, cal estacionar el vehicle.


Ja a peu prenem un camí que surt a l'esquerra, remuntant el torrent per la seva riba dreta. 50 metres més endavant ens desviem a la dreta per una passera d'obra que creua el torrent i fa drecera amb el camí que hem deixat i que enllacem tot seguit. Seguim el camí que marxa en direcció sud durant uns 50 metres més de lleugera pujada i ja som a la font, que ens queda a l'esquerra, a peu de camí.


La font està adossada al marge de la muntanya. Consta d'un mur d'obra arrebossada formant un angle obtús, amb una teula disposada al capdamunt que li dóna nom a la font.

Al mig s'hi ubica un frontal allargat de pedra, amb un tub de ferro, colzat i encastat a metre i mig d'alçada, per on raja l'aigua que cau a un bassal rectangular de pedra arran de terra. Damunt del broc hi ha una llosa amb el nom de la font.

Uns metres més amunt queda la font de Vistalegre.