Font del Molí d'en Mornau o de Ca l'Estruch


Sabadell (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.5760,2.0909Clica per veure la ubicació.
Alçada:200 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Març 2019
Caminades:
I-134  Clica per enllaçar amb la caminada I-134.


Es troba dins del Parc Fluvial del Ripoll, a escassos 60 metres a ponent en línia recta del Molí d'en Mornau de qui rep el nom.


Per accedir-hi des de la carretera de Sabadell a Castellar, agafem el camí carreter del Rieral que remunta el riu Ripoll per la seva riba dreta, en direcció nord-oest. Després de deixar a l'esquerra el Molí d'en Mornau, prenem el següent camí a l'esquerra que porta al Molí d'en Galí; al primer encreuament, una altra vegada a mà esquerra per un camí més estret que marxa en sentit sud-est. Al cap d'uns 150 metres arribem a una petita clariana amb uns esglaons de fusta a mà dreta que porten a la font, emplaçada pocs metres més amunt, en un petit replà a la dreta del camí.


La mina queda tapada per una paret de totxos per on raja l'aigua generosament per dos brocs de ferro, situats a mitja alçada i a dos pams l'un de l'altre, i cau en una petita bassa d'obra per sota del nivell del terra des d'on es canalitza a través d'un tub de plàstic per aprofitar-la per regar uns horts situats més avall.

A banda i banda hi ha dos murets de pedra que serveixen de bancs.

El fet d'estar situada a mitja costa de Can Deu permet una bona vista del Molí d"en Mornau.

Tant la font com l'accés es troba en bones condicions, no tant l'entorn, ple d'un seguit d'horts no gaire endreçats.