Font dels Plàtans o dels Gossos


Sabadell (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.5845,2.0785Clica per veure la ubicació.
Alçada:196 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Març 2019
Caminades:
I-134  Clica per enllaçar amb la caminada I-134.


La localitzem al torrent de Ribatallada, uns 50 metres abans que aquest formi l'aiguabarreig amb el riu Ripoll, pocs metres per sota del camí del Rieral, a tocar del límit entre els municipis de Sabadell i Castellar del Vallès.


Ens hi podem atansar fàcilment pel camí del Rieral que segueix el riu Ripoll per la seva riba dreta. Ens situem al costat de l'antic forn de calç de Ribatallada que ens queda a l'esquerra; només cal traspassar una tanca de fusta que tenim uns 20 metres més enllà a la dreta i seguir un caminet descendent que ens baixa al torrent, on ja veiem la font a l'esquerra.


La font i el mur d'on brolla es van construir després dels aiguats del 1962 per sostenir el camí del Rieral. És, per tant, una deu moderna, que recull aigua de les filtracions de les mines que la Companyia d'Aigües de Sabadell té al torrent de Ribatallada.

De la part de dalt de la mateixa paret de formigó sobreïx l'aigua del torrent, formant un salt. Soterrada, hi ha la sèquia que rega l'horta de la font dels Plàtans i que arriba fins al Molí d'en Mornau.