Font dels Degotalls


Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.4654,2.1295Clica per veure la ubicació.
Alçada:148 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2021
Caminades:
I-137  Clica per enllaçar amb la caminada I-137.


Emplaçada a l'esquerra de la llera del torrent, a uns 30 metres del camí, dins una zona boscosa que la fa difícil de trobar.


Per accedir-hi cal situar-se al quilòmetre 2,3 de la carretera BV-1415 que porta de Cerdanyola del Vallès a Horta, on hi ha una petita zona d'aparcament. Un cop aquí creuem el torrent de Can Coll per un petit pont i seguim un camí molt planer anomenat "Camí de passejada" que marxa en sentit sud-oest i remunta el torrent que portem a la dreta. Al cap d'un 450 metres arribem a una bifurcació de camins; obviem el de la dreta i prenem el de l'esquerra en direcció a la font dels Caçadors i Can Cerdà. Només 50 metres després trenquem a l'esquerra per un caminet que porta direcció nord-est, sempre per dins el bosc. Uns 200 metres més endavant deixem un corriol a l'esquerra, just en el punt on el caminet fa un gir a la dreta i s'encara cap el sud-est. 425 metres més enllà cal sortir del camí i atansar-nos al torrent, que ens resta a uns 30 metres a l'esquerra del camí i cercar la font que queda sota un talús de la muntanya. Malauradament no hi cap punt de referència al camí.


La font és de difícil accés, doncs cal baixar un talús per arribar al torrent.

Es tracta d'una construcció petita i molt rudimentària formada per un frontal arrebossat encastat al marge, d'on surt un tub d'acer inoxidable.

L'aigua, quan raja, cau a una pica situada a sota del marge.