Font de la Verge


Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.4594,2.1249Clica per veure la ubicació.
Alçada:150 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2021
Caminades:
I-137  Clica per enllaçar amb la caminada I-137.


Localitzada a l'interior del recinte de l'ermita de Can Cerdà o de la Mare de Déu de Lourdes.


Es tracta d'una construcció recent, formada per un llarg mur longitudinal de pedra amb quatre aixetes de polsador disposades a un metre de distància entre elles que aboquen l'aigua a un enreixat a mitja alçada. A dalt del mur, a la cantonada esquerra, hi ha un petit Sant Crist i una imatge de la Mare de Déu.

Aquesta font s'ha convertit en una planta d'aigua tractada per mitjà d'una potabilitzadora situada a l'esquerra, darrere d'una tanca, que puja l'aigua de l'antiga font de Can Cerdà, situada a escassos 35 metres mes avall del torrent, darrere l'ermita.

Es diu que a la senyora Pepita Pugés Baladas, cap a l'any 1974, se li va aparèixer la Verge de Lourdes damunt d'un arbre caigut que ara queda dins de l'ermita que es va construir i li va dir, sembla ser que en castellà: "El agua de Can Cerdà curarà el alma i el cuerpo, venid i bebed agua, limpiaos con ella y rezad. Vuestra alma quedará purificada". L'any vinent, un sacerdot va beneir la font antiga de Can Cerdà, el 1999 es va començar a construir la capella i la font nova i el 2001 el bisbe auxiliar de Barcelona beneeix la capella de la Mare de Déu de Lourdes. El dia 11 de cada mes s'hi apropa molta gent per beure l'aigua que diuen té propietats miraculoses.