Font de Sant Pau


Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.4696,2.1228Clica per veure la ubicació.
Alçada:129 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Març 2014
Caminades:
I-140  Clica per enllaçar amb la caminada I-140.


Bonica font situada a la llera dreta d'un rierol (el torrent de Can Coll segons el mapa de l'ICC, no confondre amb el torrent del mateix nom del mapa de Google Maps) i envoltada d'una abundant vegetació de la qual en destaquen uns gran plàtans que protegeixen l'indret de l'escalfor del sol. S'hi accedeix tant per un costat del riuet com per l'altre per mitjà d'una llarga filera d'escales; la font està indicada pels dos accessos.


El doll i la pica estan dins una construcció ornamental feta de pedra vista en forma de cova. L'aigua raja per un forat practicat al frontal, sense broc, i cau a una petita pica a mitja alçada, després passa a un bassal de forma semicircular situat a sota i finalment desguassa al rierol per sota del terra que té el sòl enreixat amb fusta. L'entorn és ampli i molt ben conservat, format per una ampla vorera que per un costat té una gran bancada de 12 metres de llargada i per l'altre el rierol.

La font va ser retrobada per Miquel Tormos i en Domènec Solé cap a l'any 1993, després de més de cinquanta anys d'haver estat perduda i soterrada per esllavissades. Estava mig metre per sota del sòl. Un cop ubicada va ser notificada al Patronat de Collserola el qual es va posar d'acord amb l'Ajuntament de Cerdanyola per recuperar-la totalment l'any 1996.