Font de l'Auró


Lilla (Conca de Barberà )
Coordenades GPS:41.3374,1.2086Clica per veure la ubicació.
Alçada:525 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Maig-2014


Localitzada als afores del poble, al sud, a peu del camí que porta a Vilaverd, a l'anomenat bosc del Teix. Per atansar-s'hi cal situar-se al final del carrer de les Cases Noves, on s'acaben les cases i també l'asfalt i comença una pista forestal en molt bon estat que seguim. Al cap d'uns 350 metres arribem a una esplanada on trobem la font de Sant Fructuós a mà dreta i la capella homònima enfront. Obviem el camí que marxa per la dreta de la capella i continuem pel de l'esquerra, no tant bo com el primer tram però transitable. Uns 240 metres més endavant deixem a l'esquerra un camí que puja al pont de la Rovina i uns 325 metres després, en un revolt del camí a l'esquerra, trenquem a la dreta per un camí descendent. Aquí podem estacionar el vehicle i seguir a peu, doncs el camí va empitjorant. Uns 190 metres més endavant arribem a una cruïlla de camins; nosaltres seguim pel del mig. Al cap d'uns 200 metres deixem una antiga construcció a l'esquerra i només uns 150 metres més enllà ja veiem a la dreta del camí una bassa rectangular i a l'esquerra la font.


La font és un muret de pedra i obra arrebossada, amb un tub d'acer inoxidable encastat per on raja l'aigua en èpoques humides i desguassa a una gran bassa rectangular que queda a l'altra banda del camí.
Una font de grat record per a mi; els primers anys de la meva infantesa hi anava a berenar, acompanyat dels avis, pares, tiets i cosins. També hi fèiem dinars i, fins i tot cargolades.