Font d'en Jeroni


Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.4459,2.1291Clica per veure la ubicació.
Alçada:299 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Rajolí
Última visita:Maig 2014


La localitzem a escassos metres del punt quilomètric 6,8 de la carretera BV-1415 que porta de Cerdanyola del Vallès a Horta. En aquest punt de la carretera disposem d'un espai arrecerat que ens permet estacionar el vehicle. Des d'aquí mateix surten unes escales de fusta recentment arranjades que baixen per dins el bosc i ens porten, una cinquantena de metres més avall, a una petita clariana on hi trobem una taula amb bancs de fusta i la font al fons.


La font consta d'una paret frontal de pedra, adossada al marge de la muntanya i recoberta de vegetació. Del petit tub de ferro, encastat a la part baixa de la paret, raja un filet d'aigua que cau en un bassal situat per sota del nivell del terra i desguassa per sota la petita esplanada.

Anys enrere les aigües d'aquesta font gaudien de nombrós públic ja que se li atribuïen poders guaridors.

Està situada en un paisatge típicament d'obaga de la serra on trobarem diverses espècies molt freqüents en zones humides. Si ens fixem bé, veurem falgueres, galzerans o heures. Com un bon exemple de bosc mediterrani es caracteritza pels alzinars i els roures, característica d'aïllar l'interior o sotabosc de llum, mantenint aquest ambient de frescor tant freqüent de les zones humides de Collserola.