Font de Can Montllor


Sentmenat (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6317,2.1096Clica per veure la ubicació.
Alçada:323 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2018
Caminades:
I-148  Clica per enllaçar amb la caminada I-148. I-269  Clica per enllaçar amb la caminada I-269.


Localitzem la font a escassos 100 metres al nord-oest en línia recta de Can Montllor de Dalt, a la riba dreta del torrent homònim, sota el camí que porta a Guanta.
Per accedir-hi ens situem a les portes de Can Vinyals, actual restaurant, situat a l'inici del camí de Can Montllor, on ens hi podem apropar en cotxe per la carretera C-1415a que va de Sentmenat a Castellar del Vallès. Un cop aquí ens dirigim cap a ponent i agafem la pista de Can Montllor que marxa en direcció més aviat nord. Sense deixar la pista principal, al cap d'uns 1,3 quilòmetres som al costat Can Montllor de Dalt, on podem estacionar el vehicle i continuar a peu.
Som a la porta d'entrada a la masia de Can Montllor de Dalt, des d'on surt una pista forestal descendent que marxa en direcció nord-oest, cap a Guanta. Uns 150 metres més avall creuem el torrent de Montllor per un pont, just quan la pista fa un canvi de sentit a la dreta i s'encara al sud-est. Només 10 metres després un corriol que surt de la dreta de la pista ens baixa al torrent i, a l'altra banda i enlairada uns metres davant nostre, trobem la font.


La font queda adossada a la paret que sustenta la pista, entre aquesta i el torrent. És una construcció d'obra rematada amb ciment.
A la part de dalt del frontal hi ha el registre de la cisterna de captació, actualment tapat. A la part baixa raja l'aigua per un tub de ferro encastat i cau en una pica d'obra disposada al terra. L'aigua desguassa directament al torrent.

A l'esquerra de la font queda un antic dipòsit circular d'obra, ara ple de terra. L'entorn està molt tapat per la vegetació però el corriol que hi mena és prou visible, fins i tot la font es pot veure des de la pista.

La font està molt abandonada, per atansar-s'hi cal passar per damunt de troncs tallats i de bardisses.