Font de Monnier o del Camp d'en Vista


Osseja (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.4012,1.9983Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,475 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Agost 2021


Es troba a peu de la pista forestal que surt d'Osseja i porta a Coma Morera, a l'anomenat replà de la Serra. L'accés és senzill des del sud-est del poble d'Osseja. Només cal seguir els cartells que indiquen "Route Forestière" i ens conduiran al costat d'un càmping, just on comença una pista cimentada molt ben assenyalada. Anirem remuntant la pista que en fortes llaçades s'enfila muntanya amunt pel serrat de les Roques Blanques en direcció més aviat sud-est. Al cap d'uns 3,5 quilòmetres des del càmping, just en un doble revolt, arribem al replà de la Serra, on hi trobem la font a l'esquerra de la pista, dins una petita zona d'esbarjo.


Una font ben integrada al paisatge, amb excel·lents vistes d'Osseja i Vallcebollera. La font és un mur de pedra del país a dues alçades, al mig del qual hi ha un forat quadrat per on surt l'aigua a través d'un tub de plàstic (de ben segur l'únic element que desentona). A sota, un tronc d'arbre buidat recull l'aigua i a la vegada fa d'abeurador pel bestiar.

Si des de la font caminem uns cinquanta metres en direcció nord podrem veure una bonica taula d'orientació a més d'excel·lents vistes.