Font d'en Sert


Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.4327,2.1173Clica per veure la ubicació.
Alçada:302 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Rajolí
Última visita:Setembre-2014
Caminades:
I-163  Clica per enllaçar amb la caminada I-163.


La localitzem al torrent de Prunells, uns 350 metres al sud de Can Puig, en un paratge ombrívol, envoltat d'arbres alts i d'una vegetació exuberant, en un entorn ampli on hi ha tres terrasses esglaonades molt ben fetes i una gran taula ovalada de ferro amb uns bancs de fusta sustentats per potes de ferro que conviden al descans. S'hi accedeix fàcilment per un caminet senyalitzat que surt davant mateix de Can Puig i que marxa en sentit sud.


La font és un frontal amb un acabat superficial de trencadís de mosaic blanc i verd que formen el nom de la font. Del tub d'acer inoxidable colzat goteja l'aigua que cau en una pica de forma semicircular, formada per quatre fileres de totxo vist que li donen una gran fondària. Escassos 20 metres aigües avall, darrere la taula, hi ha l'altra font d'en Sert; una senzilla construcció formada per un petit mur d'obra vista de poca alçada amb un broc d'acer inoxidable que mana aigua directament a la llera del torrent. Les dues deus i el seu entorn han estat recentment arranjats.
Aquesta font ha estat un punt de trobada tradicional dels excursionistes i passejants que volten per les muntanyes de Collserola. Com a moltes fonts del massís, la d'en Sert pateix també les conseqüències de la manca de precipitacions, per la qual cosa l'aigua raja amb força menys intensitat que ho feia temps enrere. En aquest indret acollidor, dominat per les ombres, es troba un dels boscos de ribera més singulars de Catalunya, format per plantes eurosiberianes com els gatells, els sanguinyols, les vidalbes i l'equiset o cua de cavall, entre altres.