Font de les Delícies o Deliciosa


Viladrau (Osona )
Coordenades GPS:41.8501,2.3962Clica per veure la ubicació.
Alçada:820 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2016


Emplaçada al nord-est de la població, uns 350 metres després d'haver deixat enrere les últimes cases del poble, a peus de la carretera GI-543 en direcció Espinelves, just sota un revolt molt pronunciat a l'esquerra, en una esplanada i sota l'ombra d'un magnífic plataner.


Un bloc d'obra rematada amb ciment i adossat al mur que sosté la carretera acull el broc de ferro galvanitzat per on brolla generosament l'aigua que cau en un bassal rectangular gairebé arran de terra. Al costat de la font hi ha un banc per seure al mig de l'esplanada una solitària taula rodona de pedra. És habitual trobar-se gent agafant aigua per endur-se a casa, doncs és considerada una de les millors aigües de Viladrau.

El plataner que dóna ombra a la font té uns 120 anys aproximadament, una alçada de 29 metres, un perímetre gairebé de 4 i un diàmetre de capçada de 23 metres. A començaments del segle XX era costum fer la Tornaboda justament a la seva ombra i també era tradició una ballada de sardanes. La carretera fou inaugurada el 1914, i substituí l'antic camí carreter a Espinelves, encara útil com a passeig d'esbarjo. A la primavera de 2011 fou estrenada una nova vorera per arribar a la font tot passejant des de la rotonda d'entrada al poble.