Font de la Beguda o dels Brucs Bords


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.8159,2.4106 Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,042 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2016


Localitzada al quilòmetre 2,2 de la carretera GIV-5201 que uneix Viladrau amb Santa Fe, uns 1,3 quilòmetres més al sud del coll de Bordoriol, un parell de metres per sota la carretera en un petit replà, una mica al sud del Pla de la Beguda del que pren el seu primer nom, situada a la zona dels Brucs Morts d'això l'altre nom.


Fou inaugurada al 1998 en motiu del 49è Aplec del Matagalls, i és dedicada al pare Jaume Clotet i Fabrés (1822-1898), cofundador dels claretians i gran treballador en pro dels sordmuts. Es tracta d'un conjunt de pedres de grans que formen un mur i alhora retenen les terres, amb un tub de ferro clavat en una de les pedres per on brolla alegrement l'aigua que vessa a un bassal arrodonit de pedres i arran del terra. Al costat de la font hi ha un banc de pedra per seure i al damunt un pedró commemoratiu que acaba amb un bonic vers d'en Felip Graugés.

És habitual trobar-se gent omplint garrafes d'aigua; diuen que podem trobar als cuiners del restaurant "Les Set Portes" de Barcelona recollint aigua per preparar els seus coneguts arrosos. A la darrera visita no rajava.