Font dels Enamorats


Viladrau (Osona )
Coordenades GPS:41.8432,2.3922Clica per veure la ubicació.
Alçada:807 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre-2014


Està situada als afores del poble pel sud, just vora el sot del Noguer. Per accedir-hi cal pujar per l'escala de ferro del final del carrer Vernets on hi trobem un cartell de fusta indicant-nos la font. Un cop dalt de les escales prenem un camí que surt per la dreta passant a frec del darrere d'una casa, en direcció sud. El camí segueix un antic canal de reg durant un 100 metres fins que s'enfonsa a la dreta per buscar el reguer de la font, que trobem uns 15 metres més enllà, en una petita esplanada.


Es tracta d'un llarg i alt mur de pedra adossat al marge que alhora reté les terres. Dos gruixuts brocs de ferro encastats al mur i a uns cinc metres de distància l'un de l'altre deixen caure les seves aigües a dos respectius bassals de pedra quadrats situats gairebé arran del terra. Dos bancs ens conviden a reposar.

L'any 1992 va ser arranjada amb motiu del XLII aplec del Matagalls i dedicada al pare Francesc Coll i Guitart (1812-1875), fundador de les Dominiques de l'Anunciata, beatificat al 1979 i proclamat sant al 2009. Un pedró collat al capdamunt del frontal ho commemora.