Font del Gos


Barcelona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4424,2.1469Clica per veure la ubicació.
Alçada:166 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer-2015
Caminades:
I-178  Clica per enllaçar amb la caminada I-178.


Situada al capdavall d'un petit torrent, a tocar del camp de futbol de la Virgen del Camino, a uns 30 metres a ponent dels seus vestidors. L'accés és fàcil des del Tanatori de la Ronda de Dalt; creuem el parc de Xavier Montsalvatge, seguim pel camí de Cal Notari i continuem pel carrer del torrent de Cal Notari fins al final del mateix que ens duu al camp de futbol travessant primer el petit veïnat de Cal Papanaps.


Es tracta d'una construcció molt rudimentària, feta de totxanes vistes, formada per un frontal adossat al marge de la muntanya on hi ha encastada una aixeta sense maneta per on raja l'aigua que cau a una pica quadrada descansant a terra. Després l'aigua sobrant és conduïda uns metres més avall fins un petit bassal decoratiu amb forma de trapezi.

Malgrat que la font no sigui de les més maques, cal agrair que l'entorn immediat estigui tant ben cuidat i endreçat, amb bancs per seure, papereres i plantes. A primera hora del dia ja podem veure un veí acompanyat dels seu gosset tenint cura de les plantes.