Font de la Marquesa o de Can Gras o de la Senyora


Barcelona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4459,2.1389Clica per veure la ubicació.
Alçada:260 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer-2015
Caminades:
I-178  Clica per enllaçar amb la caminada I-178.


Emplaçada al començament del torrent de Fondanills, en un entorn ombrejat, amb taules i bancs de fusta. Una de les maneres d'accedir-hi és des del punt quilomètric 8 de la carretera BV-1415 que porta d'Horta a Cerdanyola: Des d'aquí, en un pas que hi ha entre les baranes, es pren un corriol que inicialment marxa en direcció sud, amb forta pendent i un munt de ziga-zagues i que va a l'inrevés d'unes fletxes blanques sobre quadrat verd que assenyalen la Marató de Collserola. Sense abandonar el sender, que està ben fresat, uns 300 metres més avall som a la font.


Construcció formada per dues parets de pedra vista formant un angle recte que sosté el marge de la muntanya, amb un banc ampli per asseure-s'hi acabat amb rajoles blanques. Al costat esquerra hi ha el frontal de la font rematat per un arc de volta; al capdamunt hi trobem l'any de la seva última restauració, 1988, al mig una llosa blanca amb dos dels noms d'aquesta font pintats de vermell, finalment, a la part baixa hi tenim la sortida d'aigües per mitjà d'un tub de ferro encastat i a sota una pica rectangular d'obra que descansa directament al terra.

Uns metres a l'esquerra queda la porteta enreixada que dóna accés a la mina que està excavada al terra i davant una taula de fusta.

Per sota de la font hi trobem un petit replà amb una bassa rectangular de pedra lligada que s'alimenta del desguàs de la font i al seu costat una altra taula i bancs de fusta. La bassa fou construïda l'any 2012 per l'entitat Galanthus amb l'objectiu de conservar la fauna de la zona.