Mina de Sant Cebrià


Barcelona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4366,2.1341Clica per veure la ubicació.
Alçada:247 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer-2015


Localitzem la mina al torrent de la Llet, a uns 150 metres a ponent de l'ermita de Sant Cebrià i a uns 125 metres al nord de la font de la Llet. Per accedir-hi ens situem als peus de la mateixa ermita, que tot i ser una propietat privada ens permeten l'accés a la mateixa i el pas (Si us fa respecte el gos de la finca, es pot passar per un corriol que l'envolta i que circula per l'esquerra). Des de l'ermita seguim per un camí que surt entre aquesta i el safareig endinsant-se en el bosc. De seguida deixem uns horts a baix a la dreta alhora que remuntem el torrent que portem a la dreta. A l'altra banda del torrent veiem un camp de mandariners ben conreats i unes basses rectangulars. Uns 150 metres després d'haver deixat enrere l'ermita entrem en una clariana on hi trobem la mina a mà esquerra.


La mina està excavada a la muntanya, bastida amb pedra i totxanes. No hi ha porta ni registre, només una vella persiana de color verd, amb molt malt gust, sigui dit de passada. És plena d'aigua.

L'aigua d'aquesta mina es canalitza fins a un centenar de metres més avall, fins al dipòsit sobreeixidor que hi ha al costat de l'ermita de Sant Cebrià i Santa Justina, on antigament hi havia un berenador molt popular i que actualment és un safareig desendreçat.