Font de la Llet


Barcelona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4354,2.1337 Clica per veure la ubicació.
Alçada:276 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer-2015


Situada al torrent de la Llet, uns 125 metres al sud de la mina de Sant Cebrià i a escassos 200 metres al sud-oest de l'ermita de Sant Cebrià, al costat del camí, en una petita clariana del bosc. Per accedir-hi ens situem als peus de la mateixa ermita, que tot i ser una propietat privada ens permeten l'accés a la mateixa i el pas (Si us fa respecte el gos de la finca, es pot passar per un corriol que l'envolta i que circula per l'esquerra). Des de l'ermita seguim per un camí que surt entre aquesta i el safareig endinsant-se en el bosc. De seguida deixem uns horts a baix a la dreta alhora que remuntem el torrent que portem a la dreta. A l'altra banda del torrent veiem un camp de mandariners ben conreats i unes basses rectangulars. Uns 150 metres després d'haver deixat enrere l'ermita entrem en una clariana on a l'esquerra veiem la mina de Sant Cebrià, just en el punt que el camí fa un tomb a l'esquerra. Sense deixar el camí que puja suaument, uns 125 metres més amunt som en una clariana amb la font davant nostre.


Conjunt format per dues deus separades un parell de metres una de l'altra, ambdues encastades al marge amb frontal de pedra arrebossada. La de més a la dreta té un tub de ferro per on goteja l'aigua, l'altra raja per un tub d'acer inoxidable. Antigament tenia tres sortidors d'aigua.
Era molt coneguda per la qualitat de la seva aigua. Segons explica en Miquel Tormos al seu llibre "Camins d'Aigua, passejades per 100 fonts de Collserola", a meitat del segle passat es va fer famós l'Isidre, un veí d'Horta. Tan bon punt clarejava el dia, arribava a la font amb diverses garrafes dutes a coll i les omplia. En tornar al barri ja l'esperaven per comprar-li el preuat líquid.