Font del Jan


Molins de Rei (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4277,2.0226Clica per veure la ubicació.
Alçada:44 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Març-2015
Caminades:
I-182  Clica per enllaçar amb la caminada I-182.


La localitzem al costat de la riera de Vallvidrera, a la seva llera dreta, a peu del camí que porta de Can Rabella a Can Planes. Ens hi podem atansar fàcilment des de l'aparcament del restaurant Masia Can Rabella, des d'on prenem un camí que surt per la dreta i immediatament travessem la riera de Vallvidrera per sobre d'un petit pont. Un cop a l'altra banda rebutgem el camí que surt davant nostre i prenem el de l'esquerra, molt planer i en direcció més aviat nord-est, seguint tothora les marques blanques sobre groc corresponents al sender PR-C 165. Deixem un ben conreat camp d'oliveres a l'esquerra i als pocs metres creuem la riera a gual. A partir d'aquí el camí s'estreny, confonent-se amb la riera, passant d'un costat a l'altre. Al cap de no més de 350 metres des de l'aparcament de Can Rabella trobem la font a mà esquerra i a peu de camí.


Actualment la font està adossada a la tanca d'una finca, just al costat de la porta d'entrada a la mateixa i envoltada d'un canyar. Es tracta d'una paret frontal d'un metre quadrat feta tota ella de totxo vist, amb una curiosa franja de color groc. L'aigua raja per un tub de ferro galvanitzat encastat a la part alta del frontal, cau a un bassal quadrat disposat arran de terra i desguassa directament a la riera tot creuant el camí.

Ha estat traslladada i reconstruïda, abans estava en un altre lloc. L'aigua d'aquesta font ve canalitzada per dins de l'hort des de la mina de la font de la Granota.