Font de Mossèn Cinto Verdaguer


Barcelona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4178,2.0941Clica per veure la ubicació.
Alçada:270 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Juny-2015


Erigida a uns 325 metres al sud-oest del Baixador de Vallvidrera, a peu del carrer Torrent del Rovelló, just a l'entrada d'un pronunciat revolt a l'esquerra.


La font queda enclotada per sota del nivell del carrer. Té una planta rectangular ampla a dos nivells, a la qual s'accedeix per unes escales. Quan raja, l'aigua brolla per un forat practicat a la paret frontal i cau a un bassal rectangular que queda per sota del nivell del terra que està pavimentat. L'aixeta que regulava el pas de l'aigua ha desaparegut i només en resta un forat.

Les parets que acullen la font son d'obra arrebossada amb ciment i pintades de color vermellós, a excepció de la paret frontal que està enrajolada amb mosaics que representen lletres. Totes les parets son rematades amb totxo vist. A la dreta del conjunt i d'esquena a aquest, disposem de dos bancs per seure.

Font dedicada a mossèn Cinto Verdaguer. Al capdamunt del frontal hi ha un mosaic amb el fragment d'un vers escrit pel poeta i dedicat a una font, diu així:
"... aprés trobem un replà
on descolguem i s'asseuen,
que hermosa la Font que hi ha !
que dolça l'aigua que hi beuen ! ..."