Font Nova


Barcelona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4213,2.1016Clica per veure la ubicació.
Alçada:260 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Juny-2015
Caminades:
I-189  Clica per enllaçar amb la caminada I-189.


La localitzem a uns 400 metres al nord-est en línia recta del baixador de Vallvidrera dels FFCC i a uns 200 al nord del Centre d'Informació del Parc de Collserola. L'accés és ben senzill des de la mateixa estació, només cal seguir el camí del Fondal que arrenca just a l'esplanada que queda a la dreta i segueix en direcció nord-est durant uns 500 metres on acaba a la font. Es tracta d'un camí que remunta plàcidament el torrent d'en Ferrer, enllaçant el pla de l'Estació amb el mirador de la Font Nova. L'itinerari és accessible a persones amb mobilitat i visibilitat reduïda, ben arranjat, amb baranes de fusta, un sòcol guia i panells informatius adaptats als visitants amb visibilitat reduïda.


Es troba dins el bosc, en un racó d'una terrassa circular feta amb murs de pedra esglaonats, a l'ombra de dos magnífics plàtans.

El frontal de la font és un mur de formigó i forma còncava, simètric i amb escales pels dos costats protegides amb baranes metàl·liques. Encastat al mig del frontal hi ha el broc de ferro per on raja l'aigua que cau a un enreixat disposat sobre un banc corregut que ressegueix tot frontal i que alhora li fa de respatller.

És un paratge força freqüentat que ha anat prenent un aspecte de bosc humanitzat amb el pas dels anys. Les acàcies, els castanyers d'Índia i altres espècies de jardí conviuen amb les alzines i els roures en aquest bosc.