Font Vella


Barcelona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4212,2.1018Clica per veure la ubicació.
Alçada:267 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Canalitzada
Última visita:Juny-2015
Caminades:
I-189  Clica per enllaçar amb la caminada I-189.


Trobem aquesta font a escassos 10 metres per sobre de la font Nova, emplaçada a uns 400 metres al nord-est en línia recta del baixador de Vallvidrera dels FFCC i a uns 200 al nord del Centre d'Informació del Parc de Collserola. L'accés és ben senzill des de la mateixa estació, només cal seguir el camí del Fondal que arrenca just a l'esplanada que queda a la dreta i segueix en direcció nord-est durant uns 500 metres on acaba en una terrassa arrodonida amb la font Nova en un racó. Un cop a la font Nova pugem per les escales que passen per sobre seu i que s'enfilen serpentejant muntanya amunt. Un parell de replans més amunt som davant de la font Vella. El camí fins la font és accessible a persones amb visibilitat reduïda, ben arranjat, amb baranes de fusta i un sòcol guia al llarg de tot el recorregut.


La font es troba en un replà de les escales que pugen des de la Font Nova al passeig dels Plàtans.

Construcció formada per tres grans murs d'obra arrebossada formant angles rectes, adossats al marge que alhora retenen les terres. En el mur de més a l'esquerra podem veure un tros del frontal en relleu, de totxo vist. A banda i banda disposem de dos bancs d'obra vista.

Antigament s'accedia a la sortida d'aigües per unes escales que hi baixaven, actualment aquesta part està tapiada i no es veuen les escales, ni el broc, i tampoc l'antic bassal. Possiblement fou canalitzada l'aigua d'aquesta font, desviant-la cap a la Font Nova, a escassos deu metres per sota.