Font del Bosquet


Alp (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.3708,1.8889Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,232 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost-2015


Localitzem aquesta font dins el bosc anomenat El Bosquet que queda al sud del poble, entre aquest i la carretera de Masella. Una de les maneres d'accedir-hi des del poble és apropar-nos fins gairebé al final del carrer Migdia. Des d'aquí, entre dues cases, surt un camí empedrat amb llambordes i de forta pujada al començament, el Camí del Bosquet. De seguida esdevé un senderó que s'endinsa en el bosc, però ben fresat i fàcil de seguir. A baix a la dreta queden uns apartaments. Sense deixar el caminet, no més de 150 metres més enllà som davant de la font.


La font és una paret de pedra del país relligada que fa de frontal i alhora reté les terres, de més d'un metre i mig d'alçada per metre i mig de llarg, amb forma arrodonida a la part de dalt i rematada per lloses de pedra. L'aigua raja del mig del frontal a través d'una aixeta de llautó amb el cap d'un animal gravat al broc a la que li han tret la maneta, de manera que sempre raja, i cau a un bassal arran de terra per on desaigua per sota del camí i s'escola muntanya avall. Al capdamunt del frontal hi ha collat un cartell metàl·lic amb el nom de la font.

Dos bancs per seure d'obra arrebossada amb respatller a cada costat de la font i una taula quadrada al mig de camí completen el conjunt.