Font de Reller


Alp (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.3499,1.9065 Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,637 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Agost-2015
Caminades:
I-191  Clica per enllaçar amb la caminada I-191.


Localitzada a Masella, a escassos 50 metres de la carretera GI-400 que puja a La Molina, a la llera d-un petit torrent. Per accedir-hi cal que ens situem al punt quilomètric 11,1 de la carretera GI-400 que porta de Masella a La Molina, encarats en direcció a aquesta última. Enrere ens queden les últimes instal·lacions hoteleres. Just quan s'acaben els aparcaments, al començament d'una corba a l'esquerra, arrenca per la dreta i en pujada una pista cimentada que porta a més aparcaments i també a les pistes d'esquí. Només començar la nova pista, quan entra en el seu primer revolt a la dreta, veurem un petit torrent a mà esquerra; si el remuntem escassos 20 metres per un corriolet que segueix la seva riba esquerra anirem a petar davant la font.


La font queda enclotada dins la llera del torrent, cal baixar el petit marge per atansar-s'hi. L'aigua brolla generosament per un tub de plàstic encastat entre unes pedres i arran del terra formant el torrent que porta el seu nom.

El torrent de Reller creua la carretera i s'escola muntanya avall, canviant de nom a mida que les aigües davallen (més avall s'anomena torrent de la Berenguera i més encara torrent de la Font del Puig, per acabar abocant les seves aigües a la riera d'Alp).