Font d'Ardòvol


Ardòvol (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.3884,1.7176Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,303 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Abundant
Última visita:Agost 2015


Es troba al nord-oest del petit llogaret d'Ardòvol, a l'esquerra del camí que porta a un dels masos. Ens hi podem atansar fàcilment. Si venim de Prullans per la carretera que porta a Coborriu de la Llosa, uns 2,5 quilòmetres després d'haver deixat enrere les últimes cases del poble, trenquem a l'esquerra per una pista cimentada que baixa a Ardòvol. Un centenar de metres més avall rebutgem un ample camí a l'esquerra que condueix a un mas, escassos 25 metres més endavant trobem un camí que arrenca per l'esquerra i que duu a un altre mas. Al començament d'aquest camí a mà esquerra ja veurem la font.


El conjunt està construït totalment amb pedra del país, consta d'un gran mur formant angle recte i que alhora reté les terres del camp que queda al damunt, un llarg abeurador que aprofita una de les parets del mur i finalment un safareig disposat a continuació. L'aigua brolla generosament per un gruixut tub de plàstic i cau directament al safareig des de més d'un metre d'altura.

Un altre tub regulat per una aixeta hauria d'alimentar l'abeurador, però està canalitzat per una mànega de goma que se'n duu l'aigua a uns camps situats a l'altra costat del camí.

Malgrat que és una bona construcció, és evident que fa servei pels conreus sense més miraments. Tot el conjunt es troba força deixat; l'abeurador ple de males herbes i brutícia vora el safareig.