Font de l'Estret


Lles de Cerdanya (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.4251,1.6565Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,768 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2018
Caminades:
I-194  Clica per enllaçar amb la caminada I-194.


Localitzem aquesta bonica i ben arranjada font a només 50 metres al sud del refugi del Prat de la Cot, uns 10 metres per sota la pista des d'on un estret corriol descendent ens hi atansa.El conjunt està emplaçat en un petit replà empedrat, entre la pista i el torrent. La font és una petita construcció adossada al marge, feta amb pedra del país relligada amb ciment en forma de petita caseta de base rectangular i teuladeta a dues vessants. A banda i banda surten dos petits murets en pendent acollint l'espai, protegit per dues baranes de fusta.

L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable encastat al frontal i cau a un enreixat de ferro arran del terra per on desguassa al torrent.

Davant la font hi ha una roca amb el seu nom pintat de color negre i en una pedra al capdamunt del frontal tenim escrit l'any de la seva construcció, 2008.

Un seguidor del web, molt amablement, m'ha informat del que sembla ser un error d'escriptura a l'hora de pintar el nom de la font. Segons veïns de Lles de Cerdanya, el seu nom és Estret.