Font del Pontarró o de l'Alcantarilla


Castellterçol (Moianès )
Coordenades GPS:41.7351,2.1352Clica per veure la ubicació.
Alçada:634 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2015


També anomenada font de la Teula. Es troba sota la carretera C-59 que porta de Sant Feliu de Codines a Castellterçol, aproximadament a l'alçada del punt quilomètric 29,1 i a uns 450 metres al sud-est en línia recta del mas la Noguera.
Hi accedim fàcilment des d'un ampli espai al costat de la mateixa carretera on podem deixar el vehicle, just on neix un camí carreter que se'n va en direcció ponent. Des d'aquí cal agafar un corriol descendent que arrenca a pocs metres de la carretera, entre aquesta i el camí carreter, i que marxa en sentit nord. De seguida esdevenen unes escales protegides per una barana de fusta que ens menen a la part baixa del pont on hi trobem la font.


La font queda a la part baixa d'una de les parets de pedra que sustenten el pont, aquest està bastit amb una volta de maons. L'aigua brolla per un tub d'acer inoxidable i cau a un bassal de pedra arran del terra, ajuntant-se tot seguit amb les aigües del torrent.

A l'esquerra de la font disposem d'una lleixa quadrada de fusta per reposar els envasos, tot i que un cartell ens avisa que l'aigua no és apta per al consum de boca.

Per aquest pont hi passa el torrent de la Guineu que poc més amunt recull les aigües del torrent de la Teuleria i que una mica més avall les aboca a la riera de Sant Quirze.

Fou restaurada el febrer del 2004, tal com ens ho recorda una llosa de pedra amb el nom gravat dels restauradors. En una altra llosa de pedra hi ha un vers gravat (el nom de l'autor està esmicolat i no es reconeix) que diu així:
Del teu broc hi brolla des de temps immemorials la millor aigua de la meva estimada terra
i avui hem vingut a veure't rejovenir perquè no minvis mai cap dia ni cap nit.