Font de l'Àngel


Castellterçol (Moianès )
Coordenades GPS:41.7593,2.1238Clica per veure la ubicació.
Alçada:660 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2015
Caminades:
I-200  Clica per enllaçar amb la caminada I-200.


Es troba situada entre la casa de les Comes i la pista forestal del Vapor.
L'accés és ben senzill des del polígon industrial El Vapor. Des d'aquí cal travessar l'esmentat polígon en sentit est, deixant naus industrials de recent construcció a ambdues bandes, fins que arribem al costat d'un edifici més antic que actualment acull una fusteria, amb parets d'obra vista a la part alta i de pedra a la part baixa. En aquest punt, just davant de l'entrada a la fusteria, engega una pista forestal en molt bon estat que marxa en direcció est. Al cap d'un centenar de metres d'encetar-la, abans que s'acabi l'última nau (també antiga) que ens queda a l'esquerra, trenquem a la dreta per un camí carreter. El camí presenta una lleugera pujada i de seguida s'adreça clarament al sud. Al cap d'uns 325 metres i abans que el camí entri en un revolt a la dreta, abandonem el camí i girem envers l'esquerra tot baixant per un corriol protegit per unes baranes de fusta que esdevé uns esglaons de pedra, al final dels quals hi trobem la font.


La font queda en una petita esplanada enclotada, aixoplugada sota una gran roca transversal en forma de balma que curiosament té una paret de pedra seca al damunt. Dins i a la part baixa és on hi ha la sortida de l'aigua per mitjà d'un estret broc de ferro encastat a la roca i tot cobert dels sediments originats pel pas dels anys. L'aigua cau a un bassal de pedra arran de terra per on desguassa a través d'un caneló obert.

Damunt del broc hi ha una llosa de pedra amb una inscripció gravada, tant deteriorada que no arribo a desxifrar.

Aquesta font és molt popular i coneguda entre els veïns del poble, doncs ha estat protagonista de dotzenes de fontades des de primeries del segle XX fins ben entrat els anys cinquanta.