Font d'en Fargues


Barcelona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4217,2.1649Clica per veure la ubicació.
Alçada:150 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Novembre 2015


Es localitza al capdamunt del passeig de la Font d'en Fargues, en un racó d'una esplanada, enclavada al barri del mateix nom, al districte d'Horta-Guinardó.


La font queda dins d'una bonica gruta de pedra. Al mig i dins d'una fornícula trobem la sortida d'aigua a través d'un broc metàl·lic encastat al frontal que cau a una pica de forma semicircular d'obra folrada amb rajoles de colors en forma de trencadís. Malgrat que moltes de les rajoles han desaparegut, encara es pot llegir el nom de la font a la part de dalt de la pica. A banda i banda dos bancs correguts ressegueixen les parets de la gruta que li fan de respatller.

A dia d'avui la font queda barrada per una tanca metàl·lica i provisional. El quiosc modernista que queda davant de la font està tapiat amb totxanes.

L'any 1900, Pere Fargas i Montserrat de Casanovas van decidir construir una petita cova a la font que tenien a les seves terres del turó de la Rovira. També s'hi va construir un berenador amb un quiosc modernista. L'aigua tenia gran prestigi perquè segons deien tenia propietats oligometàl·liques i lítiques i durant uns anys es va comercialitzar. Va ser un indret de gran afluència per fer-hi fontades i aplecs fins ben entrats els anys setanta. A meitat d'aquella dècada va ser quan s'hi va construir un restaurant i es va malmetre tot l'encant del lloc, a més a més de gran part del quiosc modernista. Actualment s'està a l'espera de la remodelació i dignificació de tot aquell espai amb la font ara amagada i sense l'ús lúdic del temps de les fontades.