Font del Conill


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.7875,2.4571Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,181 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2019
Caminades:
I-205  Clica per enllaçar amb la caminada I-205. I-212  Clica per enllaçar amb la caminada I-212.


Es troba sota el pla de l'Espinal, en un revolt de la pista forestal que va a Arbúcies.


Hi accedim fàcilment des del pla de l'Espinal, situat al punt quilomètric 22,6 de la carretera BV-5114 que porta de Sant Celoni a Viladrau. Aquí prenem una ampla pista forestal que surt en direcció est i que baixa a Arbúcies. Només començar-la deixem a l'esquerra un edifici isolat anomenat el Convent i a la dreta el camí que baixa a Santa Fe. Avancem de pla cap a llevant travessant una esplèndida fageda. Només acabar-se la tanca de l'edifici del Convent arribem a una cruïlla de camins; obviem el camí que marxa per la dreta i seguim per la pista que se'n va per l'esquerra. Deixem a la dreta un pedró amb la inscripció "Carretera particular, J. Garolera, prohibido el paso". Uns 1,1 quilòmetres més avall, a la sortida d'un pronunciat revolt a la dreta, trobem la font, a peu de camí i a mà dreta.


La font original és una construcció de finals de la dècada dels seixanta del segle XX, envoltada per un mur de pedra lligada semicircular que s'obre a la pista i delimita l'espai. El mur és una cota uniforme d'uns 1,5 metres amb juntes ben treballades. Per superar la rasa paral·lela al camí i poder accedir a la plataforma de la font, hi ha una gran pedra plana que ens estalvia de mullar-nos els peus quan l'aigua de pluja baixa a raig.

Lleugerament descentrat al mur hi ha el gruixut broc de ferro que vessa la seva aigua al doll del terra i d'aquí desguassa per una canal lateral fins al camí.