Font de Marianegra


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.7946,2.4596Clica per veure la ubicació.
Alçada:993 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Desembre 2019
Caminades:
I-205  Clica per enllaçar amb la caminada I-205. I-212  Clica per enllaçar amb la caminada I-212.


Es localitza entre el pla de la Nec i la jaça d'en Torra, a tocar del sot de Marianegra que tributa al torrent de les Truites, a uns 1,8 quilòmetres a ponent de coll de Te, a peu del camí de Vilanova.


Una de les formes d'accedir-hi és des del pla de l'Espinal, situat al punt quilomètric 22,6 de la carretera BV-5114 que porta de Sant Celoni a Viladrau. Aquí prenem una ampla pista forestal que surt en direcció est i que baixa a Arbúcies. Sense deixar la pista, uns 4,2 quilòmetres més avall arribem a coll de Te. Seguim per la pista mig quilòmetre més, fins que entra en un revolt a la dreta amb un pedró amb la inscripció "Carretera particular, J. Garolera, prohibido el paso". Aquí cal abandonar la pista (i també el vehicle si heu vingut amb ell) i continuar per un ample vial que arrenca d'enfront en direcció nord al començament, després s'adreçarà a ponent, i que seguirem durant uns 1,25 quilòmetres, passats els quals creuarem el sot de Marianegra per un petit pont i ja serem davant de la font.


També coneguda com a Font de l'Antiga Llarga o dels Quatre Raigs.

Espectacular font, molt ben arranjada i una de les més abundoses del Montseny.

Es tracta d'un mur transversal de pedra lligada que alhora reté les terres, d'uns 10 metres de llargada per metre i mig d'alçada. Del mig surten quatre brocs de ferro, alineats un al costat de l'altre, cadascun amb un bon doll d'aigua ben fresca. L'abundant aigua que raja pels brocs cau a un bassal semicircular de pedra situat a mig pam del terra i desguassa per sota del camí al torrent.

A banda i banda disposem de dos bancs de pedra per seure, el de l'esquerra més llarg que el de la dreta, ambdós arrambats al mur que els hi fa de respatller.

És aconsellable arribar-se fins al salt del mateix nom, per això travessem el sot de Marianegra i el remuntem per la seva riba dreta, per un corriolet que puja al seu costat i que encara no en 200 metres ens hi duu. El salt no sol ser gaire abundant, però tot el paratge és encisador.