Font de Can Borni


Barcelona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4234,2.1226Clica per veure la ubicació.
Alçada:398 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2015


Emplaçada a la serra de Collserola, a l'est del Tibidabo, a escassos 20 metres de l'entrada als Jardins del Viver de Can Borni, a peu de camí.
S'hi accedeix fàcilment des del punt quilomètric 2,8 de la carretera BV-1418 que uneix Vallvidrera amb la carretera de l'Arrabassada (a només 200 metres d'aquesta), on disposem d'una esplanada al costat de la carretera habilitada com aparcament. Aquí arrenca el camí de Can Borni, un ample vial barrat als vehicles motoritzats que marxa en direcció sud i lleugera baixada. Uns 500 metres més avall deixem a l'esquerra l'accés als jardins del Viver de Can Borni i només 20 metres després trobem la font, en una raconada a mà dreta.


El frontal està adossat al marge, format per una paret de pedra vista d'uns tres metres d'amplada per tres d'alçada que suporta un arc de totxo vist. El terra immediat està empedrat i enlairat dos esglaons respecte el camí. La paret de la dreta també és de pedra vista i rematada amb maons. A l'esquerra hi ha un bonic banc corregut de pedra i acabat en rajola blanca amb la tècnica del trencadís.

L'aigua raja per la part baixa del frontal a través d'un tub d'acer inoxidable abonyegat i cau a una bassa rectangular arran del terra.