Font Petita del Bacallà


Barcelona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4231,2.1268Clica per veure la ubicació.
Alçada:292 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2015


La trobem a la serra de Collserola, a l'est del Tibidabo, al costat de la llera dreta del torrent de la Font del Bacallà, a peu del camí que puja des de la carretera de l'Arrabassada a buscar el camí de Can Borni, uns 200 metres més amunt de la carretera i uns 150 metres més avall de la font del Bacallà.
Ens hi podem atansar amb facilitat des de la carretera de l'Arrabassada, la BV-1417. Ho farem des del quilòmetre 1,7, des d'on arrenca un caminet en direcció sud-oest de moderada pujada que circula per dins el bosc, remuntant el torrent de la Font del Bacallà. Només 200 metres més amunt serem al costat de la font que queda a peu de camí.


Es tracta d'una senzilla construcció, formada per una petita paret de pedra en perpendicular respecte del camí, de no més de mig metre d'amplada i el mateix d'alçada. A l'extrem esquerre surt un tub molt curt de plàstic del qual mana l'aigua que cau directament al terra i desguassa al torrent.

L'aigua d'aquesta font està canalitzada mitjançant un tub de plàstic directament inserit dins el broc de la font. Si traieu el tub raja un bon doll d'aigua. Recordeu a tornar a posar-lo tal com l'heu trobat.