Font de Solervicens


Navarcles (Bages )
Coordenades GPS:41.7500,1.9209 Clica per veure la ubicació.
Alçada:278 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2015
Caminades:
I-206  Clica per enllaçar amb la caminada I-206.


Està situada als afores de Navarcles, sota el mas de qui rep el nom, a tocar de la riera de Navarcles, també anomenada en aquest tram riera de Solervicens.
Ens hi podem atansar fàcilment des l'extrem sud-est del poble. Ens situem al costat mateix de la font dels Sobreeixidors, a la confluència que formen el passeig de les Fonts, el carrer de Solervicens i la carretera BV-1221. Aquí prenem el camí de Solervicens que marxa en direcció est en parallel amb la riera, passem pel costat del parc de la Font Nova, deixem a l'esquerra el polígon industrial i aproximadament uns 1,4 quilòmetres des del començament, just uns 25 metres abans d'entrar en una corba pronunciada a l'esquerra (d'on surt el camí d'accés al Mas Solervicens), cal trencar a la dreta per un corriol descendent que baixa a buscar la riera. Una cinquantena de metres més avall anem a petar amb un caminet planer que ens talla i que fem a l'esquerra els escassos 50 metres que ens separen de la font.


Es tracta d'un robust mur fet amb carreus de pedra bens escairats i adossat al marge de la muntanya. A la meitat del mur sobresurt una petita construcció en forma de capelleta amb teulada a dues vessants, dins la qual s'hi ubica la sortida d'aigua per mitjà d'un bonic broc de pedra. L'aigua cau a una pica de pedra disposada a mitja alçada i desguassa per la part baixa a través d'una canal oberta que travessa l'esplanada.

Font important i molt antiga, malgrat que no se'n coneix la data exacta de la seva construcció. Tot i que al capdamunt del frontal hi ha una llosa de pedra amb el nom de la font i l'any 1818 esculpit, es creu que la seva construcció és anterior.