Font de la Cura


Navarcles (Bages )
Coordenades GPS:41.7567,1.9093Clica per veure la ubicació.
Alçada:254 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2015
Caminades:
I-206  Clica per enllaçar amb la caminada I-206.


Erigida dins el parc de la Cura, situat a la sortida del poble pel nord, just un centenar de metres abans d'arribar al Llac de Navarcles. S'hi accedeix des del carrer de la Font de la Cura.


El petit parc de la Font de la Cura consta de tres parts; al nivell més baix hi ha el pàrquing i una font d'aigua de la xarxa, al nivell mig una zona de jocs infantils i una esplanada i al nivell més alt hi trobem la font de la Cura, un petit saltant d'aigua i dues taules de fusta amb els seus bancs. La zona acull també l'àrea d'autocaravanes municipal.

La font queda en una paret rocallosa plena de vegetació al capdamunt del parc, entre un saltant d'aigua residual protegit per tres parets d'obra que te a l'esquerra i unes escales a la dreta. A la part baixa de la paret rocallosa brolla l'aigua a través d'un curt i estret broc metàl·lic encastat a la roca i cau a un doble bassal allargat d'obra arrebossada a un pam del terra.

La notícia més antiga que se'n té data de 1891, però se suposa que existia molt abans ja que porta el nom d'un mas que hi havia a la zona. El 1947 l'Ajuntament la va engrandir i la va arranjar per fer-hi fontades.