Font de la Fou de Bor


Bor (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.3389,1.8016Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,128 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Desembre 2015


Localitzada dins el bosc, aproximadament a un quilòmetre al sud del nucli urbà de Bor.
Per accedir-hi ens situem a la plaça de Bor. Aquí deixem la seva font a l'esquerra i continuem per un carrer cimentat. Al cap de només 30 metres trenquem a l'esquerra per un camí de terra de lleugera pujada. 75 metres més amunt deixem la bonica església de Sant Marcel enlairada a la dreta i tot seguit passem a frec del cementiri que està adossat a l'església, al mateix temps que defugim un camí que surt per la dreta. Continuem recte. Una mica més d'un centenar de metres després som al costat d'una caseta de serveis que ens queda a la dreta; just aquí arrenca per la dreta un sender que s'endinsa en el bosc i que seguim. El camí és planer, ben fressat i circula més aviat en direcció sud, a la dreta ens acompanya un canal de reg. Sense deixar el sender, uns 650 metres més tard, arribem a l'anomenada font de la Fou de Bor, naixement del torrent homònim.


És una abundant deu d'aigua ben freda, que surt per uns forats que hi ha al mig d'unes gran formacions rocoses i al baixar és dispersa en diversos petits torrents que van a parar a un de principal conegut com a Torrent de La Fou.

A la dreta de la surgència trobarem un corriol que s'enfila muntanya amunt (amb una corda per ajudar-nos amb la grimpadeta) que ens atansa al conjunt de les coves de la Fou de Bor.