Font del Centre Cultural de Sallagosa


Sallagosa (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.4587,2.0386Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,306 m
Accés:Lliure
Tipus:Ornamental
Estat:Ben conservada
Cabal:Eixuta
Última visita:Desembre 2015


Localitzem aquesta font decorativa al pati d'entrada que acull el Centre Cultural Jordi-Pere Cerdà i la biblioteca municipal, situats dins el nucli urbà, al número 11 de l'avinguda dels comtes de Cerdanya (carretera N-116).


És una font ornamental sense aigua. Arrambada a la paret de pedra que queda a l'esquerra del pati, formada per una gran portalada de pedra separada mig metre de la paret, dins la qual hi trobem una part d'una antiga pica de pedra picada alimentada per una bonica aixeta de maneta i llautó que no aboca aigua.

Jordi-Pere Cerdà (Sallagosa 1920 ' Perpinyà 2011) és el pseudònim d'Antoni Cayrol, poeta, narrador i dramaturg. Promotor d'activitats catalanes al Rosselló, ha donat a conèixer amb profunditat els problemes de la cultura catalana a la Catalunya Nord en nombrosos articles. Les seves creacions literàries, de to elegíac i bucòlic, tenen com a matèria l'amor, el treball i l'autobiografia com a antifeixista. Ha estat guardonat amb el Premi de Literatura de la Generalitat (1989), el Premi Nacional de Literatura (1999), amb la Creu de Sant Jordi (1986) i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1995), entre d'altres. Fou soci d'Honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.