Font del Carrer Damunt


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.8159,2.5131Clica per veure la ubicació.
Alçada:293 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2016


Emplaçada dins el nucli urbà, a la façana de Cal Cisteller, situada al número 6 del carrer Damunt.


La font està inserida a la façana d'una casa en forma de capelleta, amb el marc pintat de gris a l'igual que la porta i la finestra de la casa, i el frontal de color ocre. L'aigua raja per un broc colzat de metall que representa la cara d'un personatge masculí, collat al frontal que queda endarrerit pam i mig respecte la façana i cau a una pica rectangular. Al capdamunt del frontal hi ha el registre de servei, de fusta envernissat.

El carrer Damunt fou premiat en el concurs d'embelliment de l'any 1972; un mosaic de rajoles a l'esquerra ens ho recorda. A sota hi ha una placa de metacrilat amb el nom de la font, l'any de la seva construcció 1908 i el de l'última restauració 2012.

Es tracta d'una font de Bomba, com tantes altres que podem trobar en aquest municipi. Utilitza el sistema de bombatge, el qual s'acciona mitjançant una palanca de ferro. Totes les fonts bomba d'Arbúcies foren construïdes l'any 1908, amb un sistema de bombeig manual d'aigües de pou, amb brocs de metall que representen la cara d'un personatge masculí. El treball de foneria es va fer als tallers Casals i Gómez de Girona, com queda gravat a la maneta de la palanca de ferro colat.