Font del Rossinyol


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.8129,2.5238Clica per veure la ubicació.
Alçada:270 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2016


Situada a la sortida del poble en direcció sud, a peu del passeig de Palacaguïna, una petita carretera secundaria poc transitada que va a buscar la carretera de Breda i Hostalric, la GI-552, a poca distància de la font del Poll.


La font és un robust mur de pedra lligada adossat a la muntanya i que alhora reté les terres. A la part baixa brolla l'aigua a través d'un gruixut broc de ferro i cau a un bassal rectangular per sota del nivell del terra que està empedrat. Al capdamunt del frontal hi ha una llosa plana amb el nom de la font gravat i pintat de vermell. A banda i banda de la font surten dos bancs per seure de pedra amb respatllers que formen angle obert amb la font.

Aquesta font és un dels punts emblemàtics del municipi, on nombrosos veïns i visitants acostumen a omplir les seves garrafes d'aigua, referenciada en moltes rutes com a espai a visitar. Aquest mateix espai va ser el que va inspirar al compositor Francesc Vilaró i Carbonell a compondre, l'any 1951, la sardana "La font del Rossinyol".