Font del Carrer Sant Hilari


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.8177,2.5167Clica per veure la ubicació.
Alçada:292 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2016
Caminades:
I-209  Clica per enllaçar amb la caminada I-209.


Localitzada dins el nucli urbà, arrambada a la casa del número 11 del carrer de Sant Hilari.


És una petita construcció que combina obra arrebossada pintada de color torrat i obra vista. De planta rectangular, de metre i mig d'amplada, mig metre de fons i uns dos i mig d'alçada, amb teulada de teules a una vessant. Un broc colzat de metall representant la cara d'un personatge masculí i collat a la paret frontal deixa passar l'aigua que cau a una pica rectangular de pedra i rajoles que descansa directament al terra. Damunt del broc queda el registre de servei, de fusta. Al capdamunt a l'esquerra una placa de metacrilat amb el nom de la font.

A dalt a l'esquerra hi ha una placa de metacrilat amb el nom de la font, l'any de la seva construcció 1908 i el de l'última restauració 2012.

Es tracta d'una font de Bomba, com tantes altres que podem trobar en aquest municipi. Utilitza el sistema de bombatge, el qual s'acciona mitjançant una palanca de ferro. Totes les fonts bomba d'Arbúcies foren construïdes l'any 1908, amb un sistema de bombeig manual d'aigües de pou, amb brocs de metall que representen la cara d'un personatge masculí. El treball de foneria es va fer als tallers Casals i Gómez de Girona, com queda gravat a la maneta de la palanca de ferro colat.