Font del Passeig del Montseny


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.8179,2.5076Clica per veure la ubicació.
Alçada:296 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2016
Caminades:
I-209  Clica per enllaçar amb la caminada I-209.


Està ubicada dins el passeig del Montseny, al costat de la llera esquerra de la riera d'Arbúcies. S'hi accedeix fàcilment des del final del carrer de la Farga. D'aquí surt un camí de terra que baixa a buscar la riera, pocs metres més avall enllaça amb el passeig del Montseny que seguim remuntant la riera i de seguida trobem la font.


La font és un petit mur adossat al marge, de cinc cares i forma de "muntanyeta", fet amb pedres de riu de colors diferents. L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable encastat al mig del frontal, cau a un bassal rectangular a mig pam del terra i desguassa per sota del camí a la riera. Cal destacar el bonic broc, d'acer inoxidable i forma no cilíndrica, més gruixut de dalt que de la sortida. A banda i banda de la font disposem de dos bancs d'obra per seure.

Segons la web de l'Ajuntament d'Arbúcies, aquesta font és del tipus de Bomba, és a dir que utilitza el sistema de bombatge, el qual s'acciona mitjançant una palanca de ferro. Pensem que pugui ser un error de transcripció, doncs sembla ser una font de raig.