Font d'en Ramon Ferrer i Montplet


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.8200,2.5049Clica per veure la ubicació.
Alçada:314 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2016
Caminades:
I-209  Clica per enllaçar amb la caminada I-209.


Erigida en un raconet dins el parc del Sot del Palau, a tocar de la llera dreta del torrent homònim, uns 125 metres abans que aquest aboqui les seves aigües a la riera d'Arbúcies.
S'hi pot accedir fàcilment des del passeig del Montseny tot remuntant el torrent o bé fer-ho des de la carretera GI-543 que porta a Viladrau. Si ho fem des de la carretera de Viladrau, cal que ens situem al punt quilomètric 1, a la sortida d'una corba a l'esquerra si venim d'Arbúcies, just al damunt del pont que travessa el torrent. Aquí, al costat esquerre de la carretera, surten unes escales en baixada que donen accés al parc del Sot del Palau. Només cal davallar encara no 75 metres per un caminet ben arranjat que circula en paral·lel al torrent i serem davant la font.


La font es troba en una petita esplanada al costat mateix del torrent, acompanyada d'una taula de pedra i diversos bancs per seure. Es tracta d'un mur de pedra lligada de colors diferents, d'uns quatre metres de llargada per metre i mig d'alçada i adossat al marge. En episodis plujosos l'aigua raja per un forat practicat al mig del mur (el broc ha desaparegut), cau a un bassal de pedra a un pam del terra i desguassa directament al torrent.

La font és dedicada a Ramon Ferrer i Montplet, escriptor local conegut popularment com "Mon Milda". Al capdamunt del frontal hi ha una llosa de pedra amb un fragment gravat d'un poema seu.