Font de la Corbadora


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.8194,2.5025Clica per veure la ubicació.
Alçada:318 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2016
Caminades:
I-209  Clica per enllaçar amb la caminada I-209.


La trobarem en el paratge de la Corbadora, al costat mateix de l'entrada principal del restaurant homònim. S'hi accedeix fàcilment des del quilòmetre 1,1 de la carretera GI-543 que porta a Viladrau. Només cal seguir el camí de terra que d'aquí surt i en poc més d'un centenar de metres serem al seu davant.


La font és un petit mur de pedra lligada, de colors variats i forma de muntanyeta. A banda i banda arrenquen altres dos murs més baixos formant angle obert amb el frontal que fan de respatller a dos bancs d'obra arrebossada i rematats amb rajoles. L'aigua raja regulada per una aixeta de polsador encastada a la part alta del frontal i cau a un bassal semicircular de pedra.

Uns 150 metres al sud-oest, a tocar de la riera d'Arbúcies, queden les restes de l'antiga Corbadora i un bonic pont de pedra. El nom de Corbadora prové de l'antiga fàbrica de rodes i cadires, i del qual avui dia només en resten les runes. La torneria és el tercer braç sobre el que se sostenia el procés d'industrialització d'Arbúcies, juntament amb la carrosseria i el tèxtil. La Corbadora, que sembla ser la fàbrica més antiga d'Arbúcies, va haver de tancar portes perquè un incendi en va arrasar tot l'edifici.