Font del Ferro


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.8133,2.5099Clica per veure la ubicació.
Alçada:351 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2016
Caminades:
I-209  Clica per enllaçar amb la caminada I-209.


Localitzada als afores del poble pel sud-oest, dins el bosc, al costat del rec de la Plana, entre el nucli urbà i la urbanització Sector Sud.
S'hi accedeix fàcilment per un corriol ascendent que arrenca al carrer Domènec Refart, just en un revolt que fa el carrer i on no hi ha cases. D'aquí surt un corriol ascendent que ens hi duu directament en un centenar de metres.


La font es troba en un espai ben arranjat en un racó d'una clariana enlairada enmig del bosc que forma una petita placeta. Es tracta d'un mur de pedra lligada adossat al marge que alhora reté les terres. L'aigua brolla per una gruixuda canella de ferro encastada al frontal a un metre d'alçada, cau a un bassal quadrat arran del terra que està empedrat i desguassa a través d'un canaló obert que ressegueix la placeta per un lateral al rec de la Plana. Al frontal i al costat del broc hi trobem gravat a les pedres el nom de la font i una data, 1602, que se suposa deu indicar l'any de la seva descoberta.

La seva aigua no té gust de ferro com caldria suposar pel seu nom.

Al costat de la font disposem de dos bancs de fusta per seure i en una terrassa inferior, una taula i bancs de pedra. L'entorn està perfectament endreçat, amb escales de pedra i baranes de fusta.