Font de Can Salau


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.8149,2.5138Clica per veure la ubicació.
Alçada:296 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2016
Caminades:
I-209  Clica per enllaçar amb la caminada I-209.


Emplaçada dins el nucli urbà, al començament del carrer del Castell, en una placeta que forma amb el carrer del Vern, adossada a Can Salau de qui rep el nom.


La font és una petita construcció adossada a la façana d'una casa. Combina obra vista i pedra, és de planta rectangular, de metre i mig d'amplada, metre de fons i dos i mig d'alçada amb la teulada plana. A la cara més ampla hi trobem la sortida de l'aigua a través d'un broc colzat de metall que representa la cara d'un personatge masculí. El broc està collat al frontal que queda endarrerit dos pams respecte la façana per mitjà d'una volta. L'aigua cau a una pica rectangular a mitja alçada. Damunt del broc queda el registre de servei, de fusta envernissada, i a la part baixa un altre porteta de característiques similars.

A dalt a l'esquerra hi ha una placa de metacrilat amb el nom de la font, l'any de la seva construcció 1908 i el de l'última restauració 2012.

Es tracta d'una font de Bomba, com tantes altres que podem trobar en aquest municipi. Utilitza el sistema de bombatge, el qual s'acciona mitjançant una palanca de ferro. Totes les fonts bomba d'Arbúcies foren construïdes l'any 1908, amb un sistema de bombeig manual d'aigües de pou, amb brocs de metall que representen la cara d'un personatge masculí. El treball de foneria es va fer als tallers Casals i Gómez de Girona, com queda gravat a la maneta de la palanca de ferro colat.