Font de Can Mero


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.8146,2.5149Clica per veure la ubicació.
Alçada:294 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2016
Caminades:
I-209  Clica per enllaçar amb la caminada I-209.


Es troba dins el nucli urbà, al costat de Can Mero de qui pren el nom, situada a l'alçada del número 33 del carrer del Castell, en una placeta que el carrer forma, just davant d'on arrenca el carrer del Montseny.


La font és una petita construcció que sobresurt de la façana de la casa on està adossada. Combina obra vista i obra arrebossada i pintada de color ocre. De planta rectangular, de metre i mig d'amplada, mig de fons i uns tres d'alçada amb la teulada plana. El frontal queda endarrerit dos pams respecte la façana per mitjà d'una volta. Dins hi trobem la sortida de l'aigua per mitjà d'un broc de metall colzat que representa la cara d'un personatge masculí i al damunt el registre de servei, de fusta envernissada. L'aigua és recollida per una pica a dos pams del terra.

A dalt a l'esquerra hi ha una placa de metacrilat amb el nom de la font, l'any de la seva construcció 1908 i el de l'última restauració 2012.

Es tracta d'una font de Bomba, com tantes altres que podem trobar en aquest municipi. Utilitza el sistema de bombatge, el qual s'acciona mitjançant una palanca de ferro. Totes les fonts bomba d'Arbúcies foren construïdes l'any 1908, amb un sistema de bombeig manual d'aigües de pou, amb brocs de metall que representen la cara d'un personatge masculí. El treball de foneria es va fer als tallers Casals i Gómez de Girona, com queda gravat a la maneta de la palanca de ferro colat.