Font de Can Palau


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.8145,2.5155Clica per veure la ubicació.
Alçada:295 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2016
Caminades:
I-209  Clica per enllaçar amb la caminada I-209.


No confondre amb la font del Palau. Aquesta la localitzem dins el nucli urbà, al carrer del Castell, al costat de Can Palau i sobre les escaletes del carrer Dr. Ramon Pagès.


Consisteix en una construcció aïllada, que combina obra vista i pedra. De planta semicircular, de metre i mig d'amplada, dos de fons i uns tres d'alçada amb la teulada plana. El frontal queda endarrerit dos pams respecte la façana per mitjà d'una volta. Dins hi trobem la sortida de l'aigua per mitjà d'un broc a mitja alçada, de metall colzat que representa la cara d'un personatge masculí. L'aigua cau a una pica a dos pams del terra. Al damunt hi ha el registre de servei, de fusta envernissada.

A dalt a l'esquerra hi ha una placa de metacrilat amb el nom de la font, l'any de la seva construcció 1908 i el de l'última restauració 2012.

Es tracta d'una font de Bomba, com tantes altres que podem trobar en aquest municipi. Utilitza el sistema de bombatge, el qual s'acciona mitjançant una palanca de ferro. Totes les fonts bomba d'Arbúcies foren construïdes l'any 1908, amb un sistema de bombeig manual d'aigües de pou, amb brocs de metall que representen la cara d'un personatge masculí. El treball de foneria es va fer als tallers Casals i Gómez de Girona, com queda gravat a la maneta de la palanca de ferro colat.