Font del Bon Humor


Arbúcies (Selva )
Coordenades GPS:41.8164,2.5161Clica per veure la ubicació.
Alçada:279 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2016
Caminades:
I-209  Clica per enllaçar amb la caminada I-209.


La trobem dins el nucli urbà, a l'alçada del número 44 del carrer del Sorrall.


La font sobresurt de la façana de Can Serraller on està adossada. És una petita construcció d'obra arrebossada i pintada de color ocre, de metre i mig d'amplada, per mig de fons i uns dos i mig d'alçada. L'aigua raja per un broc colzat de metall que representa la cara d'un personatge masculí. El broc està collat al frontal que queda endarrerit dos pams respecte la façana per mitjà d'una volta. L'aigua cau a una pica rectangular de rajoles a mitja alçada. Damunt del broc queda el registre de servei, de fusta envernissat. A la part baixa hi ha un altre registre de característiques similars.

Rep el nom de font del Bon Humor, perquè el Cor que porta el mateix nom li dedicà una placa l'any 1952, que encara podem veure al capdamunt de la font.

El carrer del Sorrall fou premiat en el concurs d'embelliment dels anys 1952 i 1970; un mosaic de rajoles a l'esquerra ens ho recorda. A sota hi ha una placa de metacrilat amb el nom de la font, l'any de la seva construcció 1908 i el de l'última restauració 2012.

Es tracta d'una font de Bomba, com tantes altres que podem trobar en aquest municipi. Utilitza el sistema de bombatge, el qual s'acciona mitjançant una palanca de ferro. Totes les fonts bomba d'Arbúcies foren construïdes l'any 1908, amb un sistema de bombeig manual d'aigües de pou, amb brocs de metall que representen la cara d'un personatge masculí. El treball de foneria es va fer als tallers Casals i Gómez de Girona, com queda gravat a la maneta de la palanca de ferro colat.