Font de la Teula


Pallejà (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4342,1.9902Clica per veure la ubicació.
Alçada:96 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2016
Caminades:
I-210  Clica per enllaçar amb la caminada I-210.


Erigida al nord de la població, concretament a uns 450 metres més al nord-oest del Cementiri Nou.
Hi podem accedir amb comoditat des del mateix cementiri. Des d'aquí seguim per un camí que passa a frec de les seves instal·lacions que deixem a l'esquerra i 150 metres després arribem a un encreuament de camins; de tots ells prenem el que se'n va més per l'esquerra en pujada, acompanyats d'uns pals de color taronja. Al cap d'un 150 metres som en un altra cruïlla; aquí agafem el sender que surt per la dreta en direcció nord-est per dins el bosc. Veiem marges de pedra seca a mà esquerra. Sense deixar el camí que està ben fressat, uns 200 metres més tard, just al començament d'un revolt a l'esquerra, abandonem el camí i trenquem per un caminet que segueix d'enfront per la nostra dreta. De seguida entrem en una petita clariana amb la font a mà esquerra, sota una gran alzina.


La font queda enclotada un parell de pams per sota del sòl de l'esplanada, acollida per un muret de pedra lligada de color rogenc i forma semicircular, a la part baixa del qual s'hi ubica la sortida de l'aigua mitjançant el que resta d'un petit broc de ferro. L'aigua cau a un bassal rectangular arran del terra, tant ample com ho és el frontal.

Al capdamunt del frontal hi trobem el nom de la font gravat en un cartell de fusta i, al costat esquerre, una placa d'acer inoxidable amb el nom de la font gravat en lletres negres i l'advertència de que l'aigua no té les garanties sanitàries suficients per beure-la, en lletres vermelles i signat per l'Ajuntament de Pallejà. A la dreta disposem d'un curt banc per seure.

Pel color rovellat groguenc que deixa l'aigua a la paret de la font, fa pensar que aquesta tingui propietats ferruginoses.

Sembla ser que havia estat una font amb un cabal molt abundós, malgrat que en l'actualitat la trobem eixuta durant bona part de l'any i la resta només goteja.