Font del Llopard


Sant Julià de Vilatorta (Osona )
Coordenades GPS:41.9053,2.3063Clica per veure la ubicació.
Alçada:573 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Febrer 2016
Caminades:
I-214  Clica per enllaçar amb la caminada I-214.


La trobem a la llera esquerra del torrent del Llopard, uns cinc metres aigües avall del petit pont que salva el torrent per anar a Saladeures, a escassos 100 metres al sud-oest del mas el Llopard i a només 50 metres a l'oest del refugi antiaeri de l'Estat Major i de la font homònima.
Una de les maneres d'arribar-hi és des del punt quilomètric 3 de la carretera BV-5202 que porta de Vilalleons a Sant Julià de Vilatorta. Aquí prenem un ample camí de terra que arrenca en direcció nord-oest i circula inicialment entre camps de conreu. Quan portem caminats uns 275 metres des de la carretera, el camí comença a davallar per dins el bosc. Uns 350 metres més avall arribem a una bifurcació; defugim el camí de la dreta que porta a la masia i continuem pel de l'esquerra, en lleugera baixada. Uns altres 175 metres després passem a frec de la font de l'Estat Major i tot seguit del refugi antiaeri de l'Estat Major (ambdós a la dreta) i només una cinquantena de metres més tard som al costat d'un pontet d'obra que salva el torrent i que ens queda a mà esquerra. Veiem una fita indicadora del Camp d'Aviació de Sant Julià de Vilatorta. Just uns 5 metres aigües avall del pont, a l'altre costat del torrent, ens espera la font. Per apropar-nos cal baixar al torrent i creuar-lo a gual, normalment no baixa pas massa aigua.


La font és un senzill mur de pedra adossat al marge del torrent, a la part baixa del qual hi ha encastat un tub de plàstic per on raja l'aigua en episodis molt plujosos. No hi ha ni pica ni bassal, l'aigua desguassa directament al torrent.

A pocs metres de la font, en el camp que queda al darrera, hi ha una bonica cabana de pedra.